Loših kredita 12,4 posto - i rastu

Bez autora
Jun 06 2012

U omjeru kredita stanovništvu prema BDP-u, Hrvatska je vodeća u regiji. Jedino u kreditiranju poduzeća još postoji potencijal za rast kreditne aktivnosti, pa je unatoč izostanku oporavka gospodarstva u posljednje dvije godine ostvaren rast kredita poduzećima veći od pet posto. No, rast depozita ostvaren je samo u segmentu stanovništva, čime se postupno mijenja struktura bilance banaka: povećava se pokriće kredita depozitima u segmentu stanovništva, a smanjuje se u segmentu poduzeća. Loši krediti dosežu 12,4 posto od ukupnih kredita na kraju 2011., a očekuje se nastavak rasta i u idućim godinama.

Loših kredita 12,4 posto - i rastuU omjeru kredita stanovništvu prema BDP-u, Hrvatska je vodeća u regiji, navodi se u istraživanju Raiffeisen banke.

Jedino u kreditiranju poduzeća još postoji potencijal za rast kreditne aktivnosti, pa je unatoč izostanku oporavka gospodarstva u posljednje dvije godine ostvaren rast kredita poduzećima veći od pet posto.

No, rast depozita ostvaren je samo u segmentu stanovništva, čime se postupno mijenja struktura bilance banaka: povećava se pokriće kredita depozitima u segmentu stanovništva, a smanjuje se u segmentu poduzeća.

Loši krediti dosežu 12,4 posto od ukupnih kredita na kraju 2011., a očekuje se nastavak rasta i u idućim godinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik